Educatief aanbod lager onderwijs: 2017-2018

Bent u op zoek naar een educatief vredesproject voor uw klas of school?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
In schooljaar 2016-2017 bieden we volgende activiteiten aan voor klassen uit het lager onderwijs:

In het interactieve mobiele beleefparcours ‘Antwerpen bouwt bruggen’ komen leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar hindernissen tegen die vrede in de weg liggen. Doorheen de opdrachten leren ze over de Eerste Wereldoorlog en bouwen de kinderen beetje bij beetje aan een brug naar vrede. Dit traject komt naar je eigen school en wordt door het Vredescentrum zelf opgesteld en terug afgebroken.

De workshop VLUCHTPOST zoomt in op het thema vluchtelingen vandaag. Kinderen uit het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar leren basisbegrippen en bestuderen de wereldkaart. Daarna tekenen ze een persoonlijk vredeskaartje dat naar een Syrisch leeftijdsgenootje in een Turks vluchtelingenkamp wordt gestuurd.

De tentoonstelling ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’ toert in 2016 en 2017 door provincie Antwerpen en ontvangt klassen uit het 5e en 6e leerjaar voor een begeleid bezoek dat dieper ingaat op de Tweede Wereldoorlog, het leven van Anne Frank, (in)tolerantie en vrijheid.

De actieve Stadstour ´Brief van de koning´ is een leuke en leerrijke wandeling doorheen het historische centrum van Antwerpen, waarbij de deelnemers worden betrokken bij maatschappelijke thema’s als vrede, conflict, (oorlogs-)migratie en integratie. Het personage ‘Armand de postduif’ neemt de kinderen langs een aantal belangrijke gebouwen op sleeptouw doorheen het verhaal van Antwerpen op de vooravond van WOI, en geeft hen een belangrijke geheime boodschap mee.

Onderin dit bericht vindt u het volledige aanbod voor lagere scholen. Alle details per workshop of activiteit kan u ook terugvinden in de verschillende projectberichten onder 'aanbod'- lager onderwijs'.

Wil u een activiteit boeken?
Neem dan contact met ons op via info@vredescentrum.be of 03 292 36 51.

Graag tot binnenkort!

Downloads