Educatief aanbod secundair onderwijs: 2017-2018

Ook voor jongeren uit het secundair onderwijs heeft het Vredescentrum heel wat interessante activiteiten:

In onze nagelnieuwe interactieve workshop 'Clash of conflicts' gaan jongeren aan de slag met herkenbare conflicten. Aan de hand van een app denken ze na over hun conflictgedrag en testen andere manieren van conflicthantering uit. Hoe reageer je in conflictsituaties? Pak je het probleem aan of steek je liever je kop in het zand?

De Tweede Wereldoorlog vormt het vertrekpunt voor Oorlogswonden, een educatieve strip die de oorlogsgeschiedenis van Antwerpen tot leven brengt. Een van de meest markante episodes uit deze Antwerpse oorlogsgeschiedenis is zonder twijfel de periode van de V-bommen op Antwerpen.

De V-Bommenwandeling neemt de jongeren mee terug in de tijd en laat hen op een andere manier naar de stad kijken. Samen met een stadsgids speuren ze naar de littekens van de Tweede Wereldoorlog in het stadsbeeld.

Via onze Getuigenbank kan u een geschikte spreker vinden voor het opzetten van lezingen, workshops, projecten en debatten over historische én actuele (vredes) thema’s in de klas. Naast sprekers over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, vindt u hier oa. boeiende experts over geopolitiek, het Midden-Oosten, mensenrechten, levensbeschouwing of diversiteit.

De tentoonstelling (Mijn) Helden is een eigentijdse bannertentoonstelling over onze persoonlijke en collectieve helden die jongeren aan het denken zet over identiteit, beeldvorming en wat iemand tot held maakt.

Wil u meer informatie over één van onze activiteiten?
Neem dan contact op met het Vredescentrum op het nummer 03 292 36 51 of info@vredescentrum.be

Downloads