Agenda

AFGELAST 17 dec: lezing Koude Oorlog

  17/12 19:30 - 22:00

AFGELAST 17 dec: lezing Koude Oorlog

Samen met EuropaDirect Provincie Antwerpen organiseert het Vredescentrum dit jaar een lezingenreeks over de (erfenis van de) Koude Oorlog. Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en het openen van het IJzeren Gordijn en de Europese integratie van verschillende Oost-Europese landen vanaf 1990, blikken wij terug. Wat is de erfenis van de Koude Oorlog?

Op donderdagavond 17 december wordt de lezeingenreeks afgesloten door onderzoekers Jorg Kustermans en Filip Reyniers met hun visies op het einde of nieuwe begin van de wapenwedloop.

Ook het publiek wordt uitgenodigd mee te denken over de vraag wat de Koude Oorlog voor sporen nalaat in het heden. Gespreksleiding is in handen van Jana Kerremans. Er wordt op de nieuwe locatie rekening gehouden met de corona-maatregelen.

Let op: nieuwe locatie en data!

De lezingen zijn verplaatst naar het Provinciehuis Antwerpen en inschrijving is verplicht. Het programma van de reeks ziet er als volgt uit:

-8 oktober - Media en inlichtingendiensten*

-18 november - De liberale droom (uitzonderlijk op een woensdagavond)*

-17 december - De wapenwedloop voorbij?*

*De lezingen gaan door onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus. Ben je ingeschreven voor een lezing? We informeren je per e-mail over de actuele voorzorgsmaatregelen en de mogelijkheid de lezing online te volgen.

 

PRAKTISCH

Waar: Provinciehuis Antwerpen, Kon. Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

Wanneer: donderdag 17 december, 19u30 tot 21u00, receptie na afloop

Prijs: gratis toegang en receptie

Inschrijven: info@vredescentrum.be / 03 292 36 51