Agenda

Berchem: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

  01/06 - 30/06 00:00 - 00:00

Berchem: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945 herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. In juni vind je de pop-up in bib de Poort in Berchem.

Je kunt de pop-up expo individueel bezoeken of met een gids (voor boekingen: info@vredescentrum.be). Ook ditmaal is er een gratis aanbod voor alle klassen uit het lager en secundair onderwijs uit Antwerpen.

Kijk op onze onderwijspagina's voor meer informatie en voorbereidend lesmateriaal:

Lager Onderwijs
Secundair Onderwijs
NT2

De pop-up expo stelt historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode centraal.

De vreugde over de bevrijding van de stad maakt in september 1944 snel plaats voor angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid over het lot van geliefden ergens ver weg. Ook verschilt het sterk per district wanneer de bevrijding komt.

Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid.

Locatie: Bibliotheek de Poort, Willem van Laarstraat 15/17, 2600 Antwerpen

 

Klasbezoeken met gids gaan door op maandag. Een klasbezoek duurt twee lesuren.

Individuele bezoekers zijn welkom op di-wo-do van 10 tot 20 uur en vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur. Bibliotheek de Poort is op maandag en zondag gesloten.

Een groepsbezoek met gids boeken?* Neem contact op met het Vredescentrum: info@vredescentrum.be / 03 338 3651.

Gelieve rekening te houden met wijzigende toegankelijkheid van de locatie in verband met corona-maatregelen. Raadpleeg voor je bezoek de actuele situatie op de website. 

*(onder voorbehoud)

Reservaties onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijke annuleringen worden gecommuniceerd en zijn kosteloos.