Agenda

Berendrecht: pop-up expo Vreugde & Verdriet

  30/03 - 30/04 00:00 - 00:00

Berendrecht: pop-up expo Vreugde & Verdriet

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945 herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. In april vind je de pop-up in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo.

Je kunt de pop-up expo individueel bezoeken of met een gids (voor boekingen: info@vredescentrum.be). Ook ditmaal is er een gratis aanbod voor alle klassen uit het lager en secundair onderwijs uit Antwerpen.

Kijk op onze onderwijspagina's voor meer informatie en voorbereidend lesmateriaal:

Lager Onderwijs
Secundair Onderwijs
NT2

De pop-up expo stelt historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode centraal.

De vreugde over de bevrijding van de stad maakt in september 1944 snel plaats voor angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid over het lot van geliefden ergens ver weg. Ook verschilt het sterk per district wanneer de bevrijding komt. 

Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid.

 

Locatie: Districtshuis Berendrecht, Antwerpsebaan 140, 2040 Antwerpen

De openingsuren voor individuele bezoekers zijn telkens op woensdag en vrijdag in de maand april, van 9 tot 17 uur. Woensdag 14/4 is de expo uitzonderlijk gesloten.

Een groepsbezoek met gids boeken?* Neem contact op met het Vredescentrum: info@vredescentrum.be / 03 338 36 51.

Gelieve rekening te houden met wijzigende toegankelijkheid van de locatie in verband met corona-maatregelen. Raadpleeg voor je bezoek de actuele situatie op onze website.

*(onder voorbehoud)

 
Reservaties onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijke annuleringen worden gecommuniceerd en zijn kosteloos.