Agenda

Borgerhout: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

  04/05 - 27/05 00:00 - 00:00

Borgerhout: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945 herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. In mei vind je de pop-up in Bibliotheek Vrede in Borgerhout.

Je kunt de pop-up expo individueel bezoeken of met een gids (voor boekingen: info@vredescentrum.be). Ook ditmaal is er een gratis aanbod voor alle klassen uit het lager en secundair onderwijs uit Antwerpen.

Kijk op onze onderwijspagina's voor meer informatie en voorbereidend lesmateriaal:

Lager Onderwijs
Secundair Onderwijs
NT2

De pop-up expo stelt historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode centraal.

De vreugde over de bevrijding van de stad maakt in september 1944 snel plaats voor angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid over het lot van geliefden ergens ver weg. Ook verschilt het sterk per district wanneer de bevrijding komt.

Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid.

 

Locatie: Bibliotheek Vrede, Moorkensplein 19, 2140 Antwerpen

 

Openingsuren: dinsdag en donderdag van 10 tot 18 uur, woensdag van 10 tot 20 uur.

Individuele bezoekers zijn welkom op di-wo-do. De bibliotheek is op maandag en vrijdag en in het weekend gesloten. Klasbezoeken zijn welkom om maandag en vrijdag, onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Een groepsbezoek met gids boeken?* Neem contact op met het Vredescentrum: info@vredescentrum.be / 03 338 3651.

Gelieve rekening te houden met wijzigende toegankelijkheid van de locatie in verband met corona-maatregelen. Raadpleeg voor je bezoek de actuele situatie op de website van Bibliotheek Vrede.

*(onder voorbehoud)

 
Reservaties onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijke annuleringen worden gecommuniceerd en zijn kosteloos.