Agenda

Filmvertoning: Stad zonder Joden

  27/01 20:15 - 22:00

Filmvertoning: Stad zonder Joden

Op donderdag 27 januari staan het Vredescentrum en Kazerne Dossin onder de noemer Antwerpen Herdenkt stil bij de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Op deze herdenkingsdag nodigen wij jullie uit voor een uitzonderlijke filmvertoning met live orkest van de stomme film ‘Stad zonder Joden’. De voorstelling vindt plaats in de Arenbergschouwburg.

De Stad zonder Joden is een Oostenrijkse stomme film uit 1924, gebaseerd op de gelijknamige roman, waarvan alle kopieën verloren leken tot de toevallige ontdekking van een filmrol op een Franse markt in 2015.  Deze toevallige ontdekking was het startpunt voor een grootschalig restauratieproject door de Oostenrijkse cinematheek.  De Stad zonder Joden is de eerste film ter wereld die een verdrijving van Joden  toonde. De projectie wordt live begeleid door een 16 koppig orkest wat voor een uitzonderlijke bioscoop- ervaring zorgt.

Het ensemble L’HEURE DE MUSIQUE staat onder de leiding van Léonard Ganvert.

Veerle Vanden Daelen (Kazerne Dossin) en Jan Dewilde (Conservatorium Antwerpen) voorzien een korte inleiding en duiding.

Bestel je gratis ticket hier

Stad zonder Joden - Arenberg Antwerpen