Agenda

Hoboken: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

  07/09 - 07/10 00:00 - 00:00

Hoboken: Pop-up expo Vreugde & Verdriet


Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945 herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. In september vind je de pop-up in Fort 8 te Hoboken.

Je kunt de pop-up expo individueel bezoeken of met een gids (voor boekingen: vredescentrum@antwerpen.be). Reserveren is noodzakelijk.

Ook is er een gratis aanbod voor alle klassen uit het lager en secundair onderwijs uit Antwerpen. Kijk op onze onderwijspagina's voor meer informatie en voorbereidend lesmateriaal:

Lager Onderwijs
Secundair Onderwijs
NT2

De pop-up expo stelt historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode centraal.

De vreugde over de bevrijding van de stad maakt in september 1944 snel plaats voor angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid over het lot van geliefden ergens ver weg. Ook verschilt het sterk per district wanneer de bevrijding komt.

Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid.

 

Locatie: Gidsenwerking, Fort 8 te Hoboken, Schansstraat 7, 2660

Openingsuren: in weekends van 12 - 17u.

Een groepsbezoek met gids boeken?* Neem contact op vredescentrum@antwerpen.be / 03 338 3651.

 

Reservaties onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijke annuleringen worden gecommuniceerd en zijn kosteloos.

Inschrijfformulier