Agenda

Theatermonoloog ‘Het verslag van Brodeck’

  27/09 10:00 - 11:30

Theatermonoloog ‘Het verslag van Brodeck’

Dinsdag voormidag 27 september speelt Hans Van Cauwenberghe Brodeck, naar het boek ‘Het verslag van Brodeck’ van Philippe Claudel. Deze voorstelling is voor leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs, en bieden we gratis aan. 

Brodeck is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Het verslag van Brodeck maakt duidelijk tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden, maar bovenal hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in.

“Het verslag van Brodeck” vertelt o.a. over de systematische vervolging van de Joden door de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het opvallende aan dit boek is dat geen enkele term als Jood, Duitser, fascist, nazi, concentratiekamp, enz… ook maar één keer vernoemd wordt in het Verslag en dat maakt dit werk universeel. Dit gaat over zoveel meer dan over de Jodenvervolging. De kracht van het boek ligt in de suggestie. 

Na deze monoloog is er een korte educatieve naverwerking.

DEZE VOORSTELLING IS INTUSSEN VOLZET, INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK.