Agenda

UITGESTELD Koude Oorlog lezing: De liberale droom

  19/03 - 31/12 19:30 - 00:00

UITGESTELD Koude Oorlog lezing: De liberale droom

Samen met EuropaDirect Provincie Antwerpen organiseert het Vredescentrum dit voorjaar opnieuw een lezingenreeks over de (erfenis van de) Koude Oorlog. Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en het openen van het IJzeren Gordijn en de Europese integratie van verschillende Oost-Europese landen vanaf 1990, blikken wij terug. Wat is de erfenis van de Koude Oorlog?

Op donderdagavond 19 maart nemen Fabienne Bossuyt ,docent aan het Centrum voor EU-Studies van de vakgroep Politieke Wetenschappenen aan de UGent en MO-Magazine journalist Pieter Stockmans ons mee langs de politieke ideologieën binnen het conflict. 

Ook het publiek wordt tijdens de avond uitgenodigd mee te denken over de vraag wat de Koude Oorlog voor sporen nalaat in de huidige politieke ideologieën. 

Het programma van de reeks ziet er als volgt uit:

-20 februari - De politieke spelers

-19 maart - De liberale droom

-30 april - De wapenwedloop voorbij?

-28 mei - Media en inlichtingendiensten

Houd de agenda van het Vredescentrum in de gaten voor de aankondigingen van de afzonderlijke avonden en de sprekers. Of schrijf je (onderaan deze pagina) in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe agenda items als eerste in je mailbox.

PRAKTISCH

Waar: Bernarduscentrum, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen

Wanneer: 19 maart van 19u30 tot 21u30, ontvangst met koffie vanaf 19u

Prijs: gratis toegang en receptie

Inschrijven: info@vredescentrum.be / 03 292 36 51 of via onderstaand formulier

Inschrijfformulier