Agenda

Webinar lespakket Over de Muur

  17/11 14:00 - 15:00

Webinar lespakket Over de Muur

Op woensdagmiddag 17 november organiseren wij een live webinar over het lespakket Over de Muur. Dit gratis lespakket voor de derde graad secundair onderwijs laat 15 getuigen aan het woord die onder het communisme opgroeiden en nu in België wonen.

In het webinar laten we zien hoe je klassikaal of in groepjes de leerlingen aan het werk zet met de video’s waarin de getuigen vertellen over hun dagelijkse leven toen en vrijheden en burgerschap vandaag.

Thema’s als schaarste, migratie en toekomstdromen komen in dit lespakket aan bod.

Tijdens het webinar gaan we ook in op de keuzevrijheid voor de leerkracht. Je kunt het lesmateriaal inzetten om verschillende eindtermen (Historische-, Ruimtelijke- en Burgerschapscompetenties) te bereiken en vakdoorbrekend te werken.

Het lespakket werd ontwikkeld in samenspraak met leerkrachten uit het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en een focusgroep van leerkrachten uit Oost-Europese landen.

Aan het einde van het webinar is tijd voorzien om je vragen te stellen.

Meer weten over dit gratis lespakket voor het secundair onderwijs? Aanvragen doe je hier.

Dit lespakket werd ontwikkeld in samenwerking met Evens Foundation, EuroClio en Centrum Historii Zajezdnia en met steun van het programma Europa voor de Burger van de Europese Unie.

Voor wie: leerkrachten secundair onderwijs 3e graad en andere geïnteresseerden

Wanneer: woensdag 17 november 2021, 14:00-15:00

Aanmelden: via onderstaand formulier of mail naar vredescentrum@antwerpen.be Je ontvangt dan vooraf een link naar het gratis lespakket en op de dag zelf een link naar de Zoom-sessie.

Inschrijfformulier