Agenda

Wilrijk: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

  27/10 - 26/11 00:00 - 00:00

Wilrijk: Pop-up expo Vreugde & Verdriet

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945 herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. In november vind je de pop-up in het Districtshuis Wirijk.

Je kunt de pop-up expo individueel bezoeken of met een gids (voor boekingen: info@vredescentrum.be). Ook ditmaal is er een gratis aanbod voor alle klassen uit het lager en secundair onderwijs uit Antwerpen.

Kijk op onze onderwijspagina's voor meer informatie en voorbereidend lesmateriaal:

Lager Onderwijs
Secundair Onderwijs
NT2

De pop-up expo stelt historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode centraal.

De vreugde over de bevrijding van de stad maakt in september 1944 snel plaats voor angst voor bommen en vernieling, honger door voedseltekort en bezorgdheid over het lot van geliefden ergens ver weg. Ook verschilt het sterk per district wanneer de bevrijding komt.

Vreugde en verdriet liggen nooit ver uit elkaar in een stad op weg naar vrijheid.

 

Locatie: Districtshuis Wilrijk, Bist 1, 2610 Antwerpen

 

Openingsuren:

Klasbezoeken met gids gaan door op weekdagen tijdens de schooluren, 9:00-15:30. Een klasbezoek duurt twee lesuren.

Individuele bezoekers zijn welkom op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. (volgt de openinguren van Bib Wilrijk).

Een groepsbezoek met gids boeken?* Neem contact op met het Vredescentrum: info@vredescentrum.be / 03 292 36 51.

Gelieve rekening te houden met wijzigende toegankelijkheid van de locatie in verband met corona-maatregelen. Raadpleeg voor je bezoek de actuele situatie op de website van Districtshuis Wilrijk.

*(onder voorbehoud)

 
Reservaties onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijke annuleringen worden gecommuniceerd en zijn kosteloos.