Nieuws

Een weekend Vredescentrum

  14/10 16:00

Deze vrijdagavond had het Vredescentrum de organisatie Without Walls te gast in het Bernarduscentrum naar aanleiding van de Internationale Dag tegen de Doodstraf. Het was een goedbezochte avond met een preview van het theaterstuk ‘Gevangen geboren’ van Theater Perplex, een lezing door advocaat Walter Damen, en de uitreiking van de Without Walls trofee aan journaliste Ann Driessen. Het Vredescentrum steunt graag initiatieven met een gelijkaardig doel. Voor een verzoek tot samenwerking kun je altijd bij ons aankloppen!
 
Zaterdag ontvingen wij samen met het FelixArchief vele belangstellenden voor onze lezingenreeks over de Tweede Wereldoorlog. Historicus Koen Palinck gaf een sterke uiteenzetting over de geschiedenis van de V-bommen op Antwerpen.
 
De herdenking van de slachtoffers van de V-bommen ging door op zondag nabij het KMSKA, de plek waar 75 jaar geleden de eerste bom viel. Het Vredescentrum had de eer hier een krans te mogen neerleggen.
 
Dit weekend ontvingen onze gidsen ook verschillende groepen van Antwerpen Cultuurstad, Vossco Cultuur en de winaars van onze actie tijdens de Cultuurmarkt in onze expo Vreudge & Verdriet, over de bevrijding van Antwerpen in 1944-1945.