Nieuws

VBS De Ark peter graf Vergeten helden

  17/05 00:00

Op 16 mei herdachten we op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof ‘Onze Vergeten Helden’. Dit is een project van het War Heritage Institute. Onder meer gouverneur Cathy Berx en burgemeester Bart De Wever waren hierbij aanwezig.

De leerlingen van de Vrijebasisschool De Ark in Wilrijk namen het peterschap op zich. Bij het Vredescentrum volgden zij het educatief beleefparcours over de Eerste Wereldoorlog. Hierin werden ze geconfronteerd met hindernissen die vrede in de weg liggen. In groepjes voerden ze opdrachten uit en gingen ze op zoek naar materialen om de weg naar de vrede aan te leggen. Ze leerden het belang van samenwerking en maakten kennis met thema’s als macht en bedreiging, bezetting, vluchten, communicatie en de inzet van dieren tijdens de oorlog.

Het Vredescentrum vroeg de leerlingen vervolgens of zij geen deel wilden uitmaken van de ‘Vergeten helden’ herdenking. De kinderen (en hun leraren) gingen met plezier op onze uitnodiging in en maakten bloemen, een krans en gedichten voor deze vergeten helden.

Zie ook een verslag van de bijeenkomst in Gazet Van Antwerpen en op ATV Nieuws