Lager onderwijs

Olympische Vrede

Olympische Vrede

100 jaar in de ban van de ringen. Sport en geschiedenis, een onmogelijke combinatie? 

In 2020 is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. In de aanloop naar dit bijzondere jubileum ontwikkelden wij de educatieve workshop ‘Olympische vrede. 100 jaar in de ban van de ringen’. Deze workshop is bedoeld voor kinderen uit de 3e graad lager onderwijs en benadrukt de verbindende kracht van sport.

De Olympische vlag, voor het eerst gehesen in Antwerpen, dient als basis om 100 jaar sport en vrede onder de aandacht te brengen. In verschillende teams gaat een klas onder begeleiding van een educatieve medewerker aan de slag met vijf fysieke en mentale proeven. De nadruk ligt op kracht, snelheid, (historische) dilemma’s, fairplay en mensenrechten.

Samenwerken, samen denken, samen doen en samen sporten staan voorop. Kortom, de workshop is een unieke combinatie van beweging, bezinning en bewustwording.

De workshop sluit aan bij eindtermen Mens en maatschappij, Nederlands en Lichamelijke opvoeding.

Een leerkracht van het OLVC Antwerpen over de workshop op hun school:

“Onze leerlingen konden de afgelopen 2 dagen genieten van jullie nieuwe workshop 'Olympische vrede'. De reacties van de leerlingen en alle collega 's waren zeer positief en enthousiast! Nogmaals véél dank voor de inzet en kennis van de medewerkster Agnes, voor jullie ondersteuning en voor de fijne samenwerking!”

 

Praktisch

Duur: 2 lesuren

Waar: bij jou op school

Prijs: 60 euro

Te voorzien door de school: minstens 100m² voor de opbouw van het parcours

Meer weten of aanvragen

Aanbod