Publieksactiviteiten

Lezingenreeks Erfenis Koude Oorlog

Lezingenreeks Erfenis Koude Oorlog

Samen met EuropaDirect Provincie Antwerpen organiseert het Vredescentrum dit jaar een lezingenreeks over de (erfenis van de) Koude Oorlog. Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en het openen van het IJzeren Gordijn en de Europese integratie van verschillende Oost-Europese landen vanaf 1990, blikken wij terug. Wat is de erfenis van de Koude Oorlog?

Op donderdagavond 8 oktober hernemen we de reeks met als sprekers onderzoeker Kenneth Lasoen en journalist Kristof Clerix over de rol van media- en inlichtingendiensten in de toenmalige en huidige Oost-West-relaties. Op woensdagavond 18 november volgen onderzoeker Fabienne Bossuyt journalist Pieter Stockmans. Zij nemen ons mee langs de politieke ideologieën binnen het conflict. De reeks wordt op donderdagavond 17 december afgesloten door onderzoekers Jorg Kustermans en Filip Reyniers met hun visies op het einde of nieuwe begin van de wapenwedloop.

Ook het publiek wordt tijdens de avonden uitgenodigd mee te denken over de vraag wat de Koude Oorlog voor sporen nalaat in het heden. Gespreksleiding is in handen van Jana Kerremans. Er wordt op de nieuwe locatie rekening gehouden met de corona-maatregelen.

Let op: nieuwe locatie en data!

De lezingen zijn verplaatst naar het Provinciehuis Antwerpen en inschrijving is verplicht. Het programma van de reeks ziet er als volgt uit:

-8 oktober - Media en inlichtingendiensten*

-18 november - De liberale droom (uitzonderlijk op een woensdagavond)*

-17 december - De wapenwedloop voorbij?*

Houd de agenda van het Vredescentrum in de gaten voor de aankondigingen van de afzonderlijke avonden en de sprekers. Of schrijf je (onderaan deze pagina) in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe agenda items als eerste in je mailbox.

*De lezingen gaan door onder voorbehoud van nieuwe corona-maatregelen. Ben je ingeschreven voor een lezing? We informeren je per e-mail over de actuele voorzorgsmaatregelen en de mogelijkheid de lezing online te volgen.

zaal.jpg     gebouw.jpg

Praktisch

Waar: Provinciehuis Antwerpen, Kon. Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

Wanneer: 19u30 tot 21u00, receptie na afloop

Prijs: gratis toegang en receptie

Inschrijven: info@vredescentrum.be / 03 292 36 51 (of via het aanmeldformulier voor de betreffende avond: https://www.vredescentrum.be/agenda.html)

Meer weten of aanvragen

Aanbod