Publieksactiviteiten

Vlogs expo Vreugde & Verdriet

Vlogs expo Vreugde & Verdriet

Bezocht je de expo nog niet of wil je meer weten? Bekijk dan deze vlogs van onze gidsen via Facebook en YouTube.

De expo Vreugde & Verdriet in het Felixarchief is de komende tijd virtueel te bezoeken. Het Vredescentrum deelt dagelijks foto’s en verhalen over de bevrijding van Antwerpen op zijn Facebookpagina onder de noemer #vreugdeenverdrietathome. Verschillende gidsen wekken historische foto’s en objecten tot leven via vlogs.

De tijdelijke tentoonstelling ter ere van het 75 jarig jubileum van de bevrijding van de stad zou tot 31 mei geopend zijn, maar moest in het kader van de maatregelen tegen het coronavirus (Covid-19) voorlopig de deuren sluiten.

Met het oog op de vele Antwerpenaars die momenteel binnen moeten blijven, bieden wij daarom dagelijks een virtueel inkijkje in de expo via de Facebookpagina facebook.com/vredescentrum. Er verschijnen foto’s en verhalen voor wie de expo nog niet bezocht of na een eerder bezoek meer wil weten.

Heb je zelf verhalen over of herinneringen aan de bevrijding van Antwerpen en de onrustige maanden onder de V-bommen die daarop volgden? Reageer dan zeker op een van de Facebookpost van @Vredescentrum #vreugdeenverdrietathome.

De vlogs bekijk je door hier te klikken.

Meer weten of aanvragen

Aanbod