Publieksactiviteiten

Vraaggesprek: Het Vrije Woord in de Media

Vraaggesprek: Het Vrije Woord in de Media

Sinds dit jaar is Bert Lauwers de nieuwe nieuwsombudsman bij VRT NWS. Vanuit die functie krijgt vele vragen en verwerkt hij klachten over de berichtgeving. In dit vraaggesprek gaan we dieper in over hoe in news rooms en redacties met het vrije woord wordt omgegaan.

Welke keuzes worden gemaakt? Wie wordt het woord gegeven? En welke ideeën en meningen krijgen ruimte om het bredere publiek te informeren of te beïnvloeden? Hoe gaat de media zelf om met fenomenen zoals ‘fake news’ en alternatieve communicatiekanalen die het niet altijd zo nauwgezet nemen met journalistieke deontologie?

De toegenomen polarisering in de samenleving zorgt er ook voor dat de media steeds meer in het vizier wordt genomen. Termen als ‘establishment’ of ‘mainstream media’ vinden ook in onze contreien meer en meer ingang. Hoe gaat de media om met de toegenomen polarisering, bagatellisering van feiten, en het spanningsveld dat hier ontstaat met het recht op vrij spreken? 

Praktisch
  • Waar: auditorium bibliotheek Permeke, de Coninckplein 25, 2060 Antwerpen
  • Wanneer: donderdag 20/4, start 19:30u, deuren om 19u
  • Prijs: 5 euro, gratis drankje achteraf
  • Tickets: Bestel je tickets HIER, in de Antwerpse cultuurhuizen en openbare bibliotheken of aan de deur op de avond zelf.
Meer weten of aanvragen

Aanbod