Secundair onderwijs

Kom uit uw kot!

Kom uit uw kot!

Het Vredescentrum stelt een nieuw lespakket voor waarin jongeren leren debatteren over het coronavirus en de maatregelen die hierop volgen. 

Op heel korte tijd is ons leven ingrijpend veranderd. Het coronavirus zet onze samenleving op vele vlakken onder druk. Woorden als ‘mondmaskerplicht’, ‘social distancing’, ‘lockdown’ en ‘quarantaine’ maken deel uit van ons nieuwe leven.

Maar denken we er ook allemaal hetzelfde over? Het coronavirus en de maatregelen die daarop volgden, lijken steeds meer te verdelen dan te verbinden. Wat speelt er in je klas en leeft er onder de leerlingen? Je ontdekt het met ons nieuwe lespakket 'Kom uit uw kot!'.

Deze les daagt jongeren uit om met hun mening uit hun kot te komen, en tegelijk met respect naar de mening van anderen te luisteren. Na de les hebben ze meer inzicht in hoe ze zelf tegenover bepaalde standpunten staan en begrijpen ze dat andere visies ook mogelijk zijn. 

Het lesmateriaal (slides en handleiding) is gratis aan te vragen via onderstaand formulier.

Voor wie: leerlingen 3e graad secundair (NCZ, Humane wetenschappen, Mondiale Vorming, Filosofie, Geschiedenis, Nederlands) 

Meer weten of aanvragen

Aanbod