Secundair onderwijs

Olympische Vrede

Olympische Vrede

100 jaar in de ban van de ringen 

In 2020 is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in België plaatsvonden. In de aanloop naar dit bijzondere jubileum ontwikkelden wij de educatieve workshop ‘Olympische vrede. 100 jaar in de ban van de ringen’. Deze workshop is bedoeld voor kinderen en jongeren uit de derde graad basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. Deze workshop benadrukt de verbindende kracht van sport en kaart maatschappelijke thema’s als discriminatie en mensenrechten aan. De Olympische Spelen als internationaal hoogtepunt in de sport vormen hiervoor een perfect vertrekpunt.

De Olympische vlag, voor het eerst gehesen in Antwerpen, dient als basis om 100 jaar sport en vrede onder de aandacht te brengen. In verschillende teams gaat een klas onder begeleiding van een educatieve medewerker van het Vredescentrum op reis door de geschiedenis van 100 jaar Olympische Spelen. De geschiedenis en (internationale) sportdiplomatie komen in deze opdrachten aan bod in vijf fysieke en mentale proeven. De nadruk ligt op kracht, snelheid, (historische) dilemma’s, fairplay en mensenrechten.

Dankzij gevarieerde werkvormen halen we verschillende talenten boven in de deelnemers. De ene is sportiever, de ander diplomatischer en nog iemand anders zal uitblinken op vlak van creativiteit. Samenwerken, samen denken, samen doen en samen sporten staan voorop. Kortom, de workshop is een unieke combinatie van beweging, bezinning en bewustwording.

 

Praktisch

Voor: leerlingen van de 1ste graad (en 3de graad lager onderwijs)

Duur: 2 lesuren

Waar: bij jou op school

Prijs: 60 euro

Te voorzien door de school: minstens 100m² voor de opbouw van het parcours

Boeken

Wil u deze activiteit boeken?

Geef ons een seintje via het onderstaande formulier.

Ik blijf graag op de hoogte van andere activiteiten, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Aanbod