Secundair onderwijs

Pop-up expo: Vreugde & verdriet

Pop-up expo: Vreugde & verdriet

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945 herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september 2020 in pop-up editie! Vreugde & Verdriet reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen.

Ook ditmaal is er een gratis aanbod voor alle secundaire klassen uit Antwerpen: het educatief parcours “Dilemma’s van de bevrijding”.

Een gids gaat met de leerlingen in gesprek over de dilemma’s van de bevrijding en hoe die door verschillende Antwerpenaars werd beleefd Leerlingen staan stil bij de betekenis van bezetting, onveiligheid, schaarste, heropbouw en slachtoffers. Het is onveilig, maar het leven gaat verder. Durf je risico’s te nemen in tijden van crisis? Help je anderen of zet je jezelf liever voorop? En gelden er andere regels als de grond onder je voeten wegvalt?  Herkenbare dillema’s die tijdens de Coronacrisis opnieuw actueel zijn.

Deze expo is geschikt voor leerlingen van alle graden secundair onderwijs. Per graad bieden we een aangepast educatief parcours dat aansluit bij een selectie van de eindtermen.

Ook bieden wij voorbereidende lessen over de Antwerpse bezetting op maat van kinderen en jongeren: https://www.antwerpenherdenkt.be/educatie/lespakketten

 

Praktisch:

Pop up expo voor groepen enkel te bezoeken met gids na reservatie

Voor: Alle leerlingen uit het secundair onderwijs

Duur: 2 lesuren

Prijs: Gratis

Waar en wanneer*

Periode

District

September 2020

Antwerpen

Oktober 2020

Ekeren

November 2020

Wilrijk

December 2020 / Januari 2021

Antwerpen

Februari 2021

Deurne

Maart 2021

Merksem

April 2021

Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Mei 2021

Borgerhout

Meer info en inschrijven via info@vredescentrum.be  of op het nummer 03 292 36 51

*(onder voorbehoud)

Reservaties voor workshops in de pop-up expo ‘Vreugde & Verdriet’ worden genoteerd onder voorbehoud van verdere coronamaatregelen. Mogelijke annuleringen van geboekte workshops worden kosteloos en tijdig gecommuniceerd.

Voorbereidende lessen over de Antwerpse bezetting op maat van kinderen en jongeren vind je hier https://www.antwerpenherdenkt.be/educatie/lespakketten

Meer weten

Contacteer ons via het onderstaande formulier.

Aanbod